Η τεχνογνωσία μας κάτω από μια αξιόπιστη και προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα προσέγγιση
- Εφαρμογή, ανάπτυξη, σχεδιασμός, κλιμάκωση και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας και εκχύλισης τροφίμων (συμπεριλαμβανομένων Pulse Electric Field, Deep Eutectic Solvents, Cloud Point Extraction, Pressurized Liquid Extraction, Humic and fulvic acids, άλλα), με στόχο την απομόνωση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας από φυτικά υλικά ή υποπροϊόντα και απόβλητα της γεωργικής μεταποιητικής βιομηχανίας για τη χρήση τους σε νέα τρόφιμα και ζωοτροφές.
- Βιώσιμη διαχείριση των υποπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων για την παραγωγή λειτουργικών πρόσθετων τροφίμων με χρήση πράσινων τεχνολογιών αιχμής.
- Βιοδιυλιστήριο αγροτοβιομηχανικών απορριμμάτων για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
- Ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας στις βιομηχανίες τροφίμων για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
- Καινοτόμες διαδικασίες για τη βελτιστοποίηση παραδοσιακών προϊόντων ή/και σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων προϊόντων με ανώτερα χαρακτηριστικά ενώ, ταυτόχρονα, μειώνεται η παραγωγή απορριμμάτων.
- Ανάπτυξη προϊόντων με στόχο την πρόληψη παθολογικών καταστάσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
- Σχεδιασμός διεργασιών και προϊόντων, ενσωμάτωση και μηχανική (λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις δημόσιας υγείας) για τη βιομηχανία τροφίμων.